Print i coronaens tid – og bagefter

Som mange andre brancher påvirkes printbranchen af Corona og de erfaringer, vi alle har fået med arbejde remote og mere digitalt.

Scriptors kunder har mange tusinde printere, som vi holder øje med, leverer forbrugsstoffer til og sørge for, at fejl bliver udbedret. Vi har derfor en rigtig god indikation af, hvad der sker med print her hvor mange af os arbejder hjemmefra i større eller mindre grad.

Og det er ret dramatisk. Mængderne af print faldt i marts med 45% og i april med hele 60% i forhold til sidste år. Lidt surt, hvis man har en aftale med sin printleverandør om et fast minimum, som faktureres uanset om man bruger det eller ej. Samtidig er mængden af forbrugsstoffer til hjemmeprintere eksploderet, så vi printer stadig – men bare derhjemme. Men samlet set er volumen naturligvis faldet markant.

Endelig ser vi, at en række virksomheder vælger at reducere bemandingen i IT-afdelingerne for at spare omkostningerne – og at giver anledning til at gentænke organiseringen af sin print-support. Er det noget, man skal have in-house eller er det en non-critical – men nødvendig funktion, som kan lægges ud af huset.
Vi forventer ikke at vi kommer tilbage til at arbejde som før. Alle har vi oplevet hvordan vi faktisk kan klare mange ting over telefonen, så en mere flydende tilstedeværelse på kontoret kommer utvivlsomt til at være virkelighed for mange af os også når Corona er overstået. Så anbefalingerne til alle virksomheder omkring print i fremtiden kan sammenfattes således:

  1. Drop aftaler med minimumsvolumen. Du kommer aldrig til igen at printe så meget som du gjorde før Corona, så kom ud af dem så hurtigt som muligt. Vi hjælper gerne med at regne på alternativer.

  2. Konsolider dine printere. Fjern små printere, fjern gamle printere – se hvad der sker. Det kan koste op til 2.000 kr. alene i strøm at have en gammel printer stående, så der er sagtens råd til at købe en ny printer, hvis du er kommet til at konsolidere lidt for hårdt. Scriptor laver gerne forslag til konsolidering.

  3. Tænk hjemmeprint ind i din strategi for fremtidens arbejdsplads. Skal print klares via follow-me løsninger eller skal medarbejderne have mulighed for at printe hjemme? Er du klar over, at en farveside koster 1,50 kr. per side bare i forbrugsstoffer, hvis du køber forbrugsstoffer i den lokale boghandel. Med 20 sider om måneden er det måske ligegyldigt – men når vi skal til at arbejde mere hjemme så bliver der en økonomisk case i at tænke hjemmeprint ind i virksomhedens samlede print-strategi. Vi rådgiver naturligvis gerne om et hjemmekoncept, hvor forbrugsstoffer leveres efter forbrug til konkurrencedygtige priser.

  4. Hvordan understøtter du dokumentprocesserne uden af skulle printe. Arkivering af bilag, godkendelser, underskrifter. Scriptor er eksperter i dokument flows – tænk Autostore 8 og PowerPDF – der kan laves nogle effektive løsninger til en meget overkommelig investering.

Vi glæder os alle til at vende tilbage til en normal hverdag – men det bliver ikke som det var. Og det er måske meget godt.

Del gerne indholdet via knapperne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin